Les dones del món del llibre parem

“Ignorem la nostra alçada real fins que ens posem en peu”.
Emily Dickinson


Seguint la iniciativa de les nostres companyes periodistes i buscant el suport a un sector format en la seva immensa majoria per dones, les professionals del món del llibre donem suport a la vaga feminista del dia 8 de març i sumem la nostra veu a la de totes les dones que sortiran als carrers a exigir els nostres drets fonamentals en les manifestacions que aquest dia tindran lloc arreu del país.
Les nostres reivindicacions no són diferents a totes les que es fan des de diferents col·lectius socials i inclouen:

  1.  L’eliminació de la bretxa salarial,  exigint transparència en aquest camp, conèixer la veritable situació de les dones en la indústria i començar a posar nom i xifres reals a la desigualtat. Només podem parlar d’oïda i això perjudica la base de les treballadores del món, que copen els llocs de menor responsabilitat i sou.
  2. La igualtat en l’accés als càrrecs de responsabilitat. La proporció mitjana en qualsevol editorial està entre un 70/30 i un 80/20 de dones enfront de homes, segons dades del Gremi. El sector editorial està dirigit en un 80% per homes empresaris, percentatge que s’inverteix en els llocs de menor responsabilitat.
  3. La denúncia sense pal·liatius de l’assetjament sexual i laboral.
  4.  L’exigència de participació igualitària en les plataformes de difusió i promoció de la literatura. Les dones només guanyen el 20% dels premis literaris d’aquest país, segons dades de l’Observatori Cultural de Gènere. Tan sols en la categoria de narrativa infantil i juvenil el percentatge frega la paritat. El biaix s’explica, en part, per la composició dels jurats i per la concepció generalitzada que la literatura feta per dones no té el mateix caràcter universal que la escrita per homes.
  5. Exigim la coresponsabilitat en la conciliació familiar que recau, amb poques excepcions, en les companyes professionals que ja suporten una càrrega important a causa de les seves obligacions laborals.Fem una crida a les companyes del sector a participar en la vaga del dia 8-M en la mesura de les seves possibilitats, a fomentar el debat en els seus llocs de treball i a signar la seva adhesió aquí.

Anuncios

1 comentario en “Les dones del món del llibre parem

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close